Herhaalservice – Apotheek Wyborgh – Westervoort

Services van uw apotheek

Bij Apotheek Wyborgh bieden wij u graag persoonlijke aandacht om u optimaal te ondersteunen bij het gebruik van geneesmiddelen. Stel uw vraag aan een van onze assistentes of maak een afspraak met de apotheker. Op onze website kunt u eenvoudig 24 uur per dag een herhaalrecept aanvragen. Daarnaast vindt u een uitgebreid aanbod aan informatie over geneesmiddelen, gezondheid en zelfzorg.

 

Herhaalservice

Wat is het?

Deze service is een samenwerking tussen uw apotheek en uw huisarts, waarbij de apotheek ervoor zorgt dat uw chronische medicijnen automatisch herhaald worden en op tijd klaar staan.

Wat is het voordeel?

U hoeft geen recepten meer aan te vragen bij de doktersassistente. De apotheek zorgt er voor dat u op tijd weer nieuwe medicijnen kunt komen ophalen of bezorgd krijgt en regelt het recept met de huisarts. Uw huisarts krijgt regelmatig een overzicht van de medicijnen die u gebruikt. Hij/zij blijft dus op de hoogte. Daarnaast adviseren we uw huisarts bij dit overzicht.

Hoe werkt het?

Om de 90 dagen staan de medicijnen voor u klaar. U krijgt een e-mail of een brief als herinnering met de datum vanaf wanneer u de medicatie kunt ophalen/ wanneer uw medicatie wordt bezorgd. Het kan nodig zijn sommige medicijnen per 30 dagen te leveren, vanwege het soort medicijn of afspraken met uw huisarts. Bij sommige medicijnen krijgt u één keer per jaar een extra aanvulling, om te zorgen dat uw voorraden gelijk blijven lopen en u niet tekort komt aan het eind van het jaar.

Wat zijn de regels?

  • Als u met een nieuw medicijn start, moet u aangeven of u dit in de herhaalmodule wilt. Dit kan pas na de tweede keer dat u het komt ophalen. U krijgt dan genoeg mee tot de volgende datum dat de medicijnen via de herhaalmodule klaar liggen.
  • Tot de eerste levering via de herhaalmodule moet u zelf voor recepten zorgen. Wij zorgen er indien u dit wilt wel voor dat uw medicatie gelijk wordt getrokken hiervoor leveren wij eventueel medicatie bij.
  • Ook voor medicatie die niet chronisch gebruikt wordt, blijft een recept noodzakelijk.
  • Als u met een medicijn stopt, moet u dit doorgeven aan de apotheek. Wij verwijderen het dan uit de herhaalmodule.
  • Als een medicijn van sterkte of gebruik verandert, moet u dit doorgeven aan de apotheek en voor een recept zorgen. Wij passen de herhaalmodule aan en zorgen voor medicijnen tot dat het via de herhaalmodule voor u klaar ligt.
  • Wanneer uw persoonsgegevens veranderen, zoals de verzekering of uw (e-mail)adres, geef dit dan door aan de apotheek.
  • Ook als u langere tijd weggaat, bijvoorbeeld op vakantie, verzoeken we u dat door te geven. Wij kunnen dan zorgen dat u genoeg medicatie hebt.

Wat als de medicijnen op zijn?

Met deze service zullen uw medicijnen in principe nooit op zijn.  Mocht u per ongeluk toch tekort komen, dan kunt u zonder recept nieuwe halen tot de volgende levering via de herhaalmodule.

Als u gebruik wilt maken van deze service kunt u bijgaande formulier invullen en bij de apotheek inleveren.
Klik hier voor het formulier.